Schadefonds Geweldsmisdrijven | Eenvoud | Custom website

Schadefonds Geweldsmisdrijven

Website

Schadefonds kwam bij ons omĀ  hun toenmalige website te laten herbouwem. De website voldeed aan een aantal van de gestelde functionele en inhoudelijke eisen, maar was nog lang niet wat ze voor ogen hadden. Een aantal belangrijke frontend elementen dienden verbeterd worden en het CMS wilde Schadefonds ook meer afgestemd hebben op hun wensen.

De uitdaging

De website van het schadefonds heeft een kwetsbare doelgroep die zo goed mogelijk alle informatie moet kunnen vinden die ze zoeken. Daarnaast is het voor de doelgroep van belang dat de website in balans is en dat het naast harde feiten ook een zachtere kant laat zien. Zoals de verhalen van andere slachtoffers en extra hulp die geboden kan worden.

Nieuw concept

Eenvoud heeft bij aanvang, op basis van het toenmalige ontwerp, een aantal design wijzigingen voorgesteld. Deze wijzigingen waren vooral gefocust op het visuele aspect van het ontwerp. Daarna zijn we aan de slag gegaan met de bouw. Bij de bouw hebben we rekening gehouden met de vele soorten content die aangeboden worden aan de gebruiker. Aan de achterkant van de website hebben we voor de verschillende “veelgestelde vragen” en “voorwaarden” een speciaal blok gebouwd, waarmee Schadefonds snel vragen kan toevoegen aan een pagina zonder al te veel poespas.

Het resultaat

De nieuwe Schadefonds website is vooral technisch goed geoptimaliseerd. Voor Schadefonds is het nu makkelijker om vragen en voorwaarden toe te voegen aan een pagina. Daarnaast zijn er onnodige witruimtes weggehaald waardoor het ontwerp compacter en overzichtelijker is geworden.

Momenteel zijn we bezig met een extra vertaalslag in het ontwerp door middel van onderzoek en analyse.

Bekijk het volledige resultaat op

Andere projecten